Sandwich van aardappel, rundvlees en tapenade van gedroogde vruchten

sandwich_aardappel (3K)

  • 6 grote aardappelen om te frituren/sauteren (800 g)
  • 6 mooie schijfjes gebraden rundvlees
  • ¼ krop sla
  • 4 kerstomaten
  • 30 g amandelen
  • 30 g hazelnoten
  • 50 g dadels
  • 30 g gedroogde vijgen
  • 3 eetl. arachideolie
  • peper & zout

Schil de aardappelen.
Rasp ze (zoals wortelen).
Verwarm de olie in een pan.
Leg de aardappelen in een vormpje om koekjes van 1 cm dik te maken.
Kruid met peper en zout.
Bak ze aan elke kant 4 tot 5 minuten op een middelhoog vuur.
Snijd alle vruchten fijn.
Was de sla en droog hem.
Maak de sandwiches:
leg om beurten een aardappelkoekje, een plakje rundvlees, wat tapenade van gedroogde vruchten en fijngehakte sla op elkaar.
Doe dit 3 keer.
Prik er een houten stokje door en werk af met een kerstomaatje.

Bron: Patapas

Terug