Zalmburger

salmonburger (2K)

  • 400 g verse zalmfilet
  • zout en versgemalen peper
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 1 eetl. bieslook
  • 1 eetl. olijfolie
  • 4 mini ciabatta broodjes (afbakken, diepvries)
  • 4 eetl. fijngesneden ijsbergsla
  • 4 eetl. remouladesaus
  • veldsla en peterselie voor de garnering

Snijd de zalmfilet met een scherp mes in kleine blokjes en kruid deze met het sjalotje, peper en zout en bieslook.
Meng dit goed door elkaar en vorm er 4 bolletjes van.
Druk deze enigszins plat en bak deze in de olijfolie aan beide zijden goudbruin en net gaar.
Bak vervolgens de broodjes af in een voorverwarmde oven op 180º C in ca. 10 minuten.
Haal ze uit de oven, snijd ze open en bestrijk ze met de helft van de remouladesaus en verdeel hierover de ijsbergsla.
Leg hier bovenop de zalmburgers en bedek deze met de overige remouladesaus.
Leg de bovenkant van het broodje er op.
Garneer met veldsla en peterselie en serveer meteen.

Wijnadvies
Soave, Italië

Succestip
Ook lekker met mierikswortelsaus of cocktailsaus in plaats van remouladesaus.

Bron: Spar Succes recepten

Terug