Roze rabarberhavermout

Roze rabarberhavermout

  • 50 g havermout
  • 25 cl plantaardige melk
  • 1 theel. kaneel
  • 2 eetl. aardbeien- of frambozenjam
  • 1 stengel rabarber
  • handje gebroken walnoten

Doe de havermout, plantaardige melk, kaneel en jam in een steelpan en breng vast aan de kook.
Snij de rabarber in de lengte doormidden en snij vervolgens in stukjes van ongeveer 1 cm breed.
Voeg toe aan de havermout en laat ongeveer 8 minuten zachtjes doorkoken, tot de rabarber zacht is.
Roer tenslotte de walnoten erdoor.

Tip
Net als na het eten van spinazie, kun je beter niet vlak na het eten je tanden poetsen. Je glazuur wordt daar niet zo blij van, na zo'n lading oxaalzuur ;-). Veel last van de zuurgraad? Doe dan wat baking soda door de rabarber(havermout) om te neutraliseren.

Bron: De Plantaardige Keuken

Terug