Rosbiefburger

Rosbiefburger

  • 750 g rosbief
  • 250 g cashewnoten grof gemalen
  • 50 g veldsla
  • 5 cl melk
  • 4 rollen rode koolrolletjes
  • 4 eetl. ingeblikte cranberry's
  • 2 eieren
  • 2 eetl. mosterd
  • 2 kleine geitenkaas camemberts 200 g elk
  • 1 mango
  • peper & zout
  • olie
  • gekonfijte sinaasappelschil
  • frituurvet

Vries de Camembert een paar uur in.
Dit is de enige manier om hem kruiselings doormidden te snijden en te frituren zonder dat hij lekt.
Hak het vlees fijn met een mes en vorm er 4 pasteitjes van, druk het vlees goed op elkaar.
Schil de mango en snijd hem in fijne partjes.
Meng de cranberry's en mosterd en breng op smaak met zout en peper.
Meng eieren en melk en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de Camembert kruiselings doormidden met een scherp mes.
Laat indien nodig licht ontdooien.
Rol eerst in de eimelk, dan in de cashewnoten, herhaal dit proces een keer en bak de Camembert in het hete vet tot hij goudbruin is.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Bak de pasteitjes in olie aan beide kanten gedurende 1½ à 2 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de binnenkant van de in plakken gesneden broodjeshelften kort in de frituur.
Leg de burger op de bodem van het broodje met veldsla, pasteitje, kaas, cranberrysaus, mango en sinaasappelschil.

Bron: Goccus - der Geniessertempel

Terug