Rooktofu-burgers “Western Style”

Rooktofu-burgers “Western Style”

vegetarisch

  • 400 g gerookte tofu
  • 4 hamburgerbroodies
  • 3 augurken
  • 16 cl vega teriyakisaus
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 eetl. mosterd
  • beetje chili
  • beetje olie
  • 4 blaadjes sla

Bak de hamburgerbroodjes voor volgens de gebruiksaanwijzing, laat ze afkoelen, snijd ze in tweeën en zet ze opzij.
Snijd de augurken met een groentemandoline in schijven (of gebruik gesneden augurken).
Verwarm de augurkenschijven met teryakisaus in een pan laat niet koken.
Snijd de tomaten in ½ cm dikke schijven.
Halveer de uien en snijd in fijne repen.
Meng de mosterd met de chili.
Halveer het blok rooktofu amandel-sesam in de breedte.
Bak de schijven langs beide kanten in olie.
Vlak voor ze klaar zijn de ui toevoegen en kort meebakken.
Bestrijk beide zijden van de harnburgerbroodjes met mosterd-chilisaus.
Beleg de onderste helft van het broodje met gebakken rooktoto.
Schik de augurkenschijven met de tedyaldsaus gelijkmatig over de tofu.
Werk af met twee tomaten een blaadje sla en ui.
Leg de andere helft van he broodje er bovenop en eet meteen op.
Serveer met groene salade.

Tip
Smaakt ook lekker met vers boerenbrood!

Bron: Taifun

Terug