Rollade-carpaccio

Rollade-carpaccio

  • 20 dunne (1 à 2 mm) plakjes gare varkensrollade
    (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • 1 tomaat
  • ¼ komkommer
  • 3 eetl. sojasaus
  • 3 eetl. citroensap
  • 1 eetl. gele basterdsuiker
  • een paar druppels rode pepersaus
  • 6 eetl. sesamolie
  • 2 eetl. sesamzaad
  • 100 g alfalfa

Snijd de tomaat in smalle partjes.
Schil en schaaf de komkommer.
Meng de sojasaus in een grote schaal met het citroensap, de suiker, de rode pepersaus en de sesamolie.
Leg de komkommer in de dressing en laat het 5 minuten intrekken.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op een hoog vuur zachtjes roerend goudbruin.
Voeg de alfalfa, de tomaat en de helft van het sesamzaad aan de komkommer toe en hussel de salade door elkaar.
Leg de plakken varkensrollade naast elkaar in een cirkel op 2 borden en schep de salade als een bergje in het midden.
Strooi de rest van het sesamzaad erover.

Tip
Grill zelf een rollade aan het spit van de oven gaar in ca. 45 minuten, afhankelijk van de soort en de dikte.
Aan de dressing kan fijngehakte koriander of bladselderij worden toegevoegd.
Ook lente-uitjes zijn er lekker bij.

Bron: Vlees.nl

Terug