Roerige tofu

Roerige tofu

voor 2 personen

  • 1 kleine ui
  • 2 theel. olijfolie
  • 2 theel. gemalen geelwortel (meer als je een sterkere smaak wil)
  • 2 theel. gemalen komijn (meer als je een sterkere smaak wil)
  • 250 g tofu, verkruimeld
  • 1 eetl. edelgistvlokken
  • 2 grote tortillawraps extra vezel
  • ca. 2 eetl. hummus / geprakte acovado / vegan mayo
    • garnituur naar keuze zoals
  • spinazie
  • cherrytomaatjes
  • kiemen
  • paprika

Bak de ui in een pan in de olie.
Voeg de geelwortel en komijn toe en verwarm gedurende 30 à 60 seconden (tot de geuren vrijkomen).
Voeg de verkruimelde tof toe aan de ui, meng tot de tofu warm is en volledig bedekt met de specerijen.
Breng op smaak met edelgistvlokken.
Bestrijk de tortilla's met hummus, geprakte avocado of veganmayo.
Schep de scrambled tofu erop.
Garneer met je favoriete garnituren zoals spinazie, kiemen en cherrytomaatjes.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug