Roerei met gerookte forel

Roerei met gerookte forel

voor 2 personen

  • 100 g gerookte forel
  • klont goede boter en nog wat
  • 4 eieren
  • paar sneetjes brood naar keuze
  • beetje bieslook

Een goed roerei lijkt niet op de klonterige ellende die staat te verdrogen in de spirituswalmen van de rechauds in hotels.
Maken is makkelijk, als je maar geduld hebt.
Snijd de forel in kleine stukjes en rooster vast een paar sneetjes brood.
Fijn wittebrood is erg koninklijk maar misschien staat je gezondheidsinstinct dat niet toe.
Smelt de boter in een steelpan en doe er meteen de eieren bij, plus wat zout.
Roer met een houten lepel of spatel en houd niet meer op.
Speel met vuur: te hoog geeft domme brokken, te laag schiet niet op.
Blijf roeren en ei van de zijkanten vegen tot de consistentie bijna goed is.
Voeg dan de forel en nog een klontje boter toe.
Draai er wat peper over, roer nog één keer en doe het roerei op een schaal of op het brood.
Knip er bieslook over.

Bron: Onno Kleyn

Terug