Rode biet met mierikswortel

  • 200 g rode biet, rauw of voorgekookt
  • 100 g zonnebloempitjes
  • 3 theej. geraspte mierikswortel
  • 1 theej. citroensap
  • peper
  • zout

Als je met rauwe rode bieten werkt: schil dan de bieten, snijd ze in blokjes en kook ze beetgaar in gezouten water.
Giet ze af
Als je met voorgekookte bieten werkt, snijd ze dan in blokjes.
Cutter of mix de bieten samen met de zonnebloempitjes.
Breng op smaak met ciroensap, mierikswortel en peper en zout.
Omdat mierikswortel zijn pit snel verliest, kan je dit broodbeleg best de dag zelf opeten.

Opmerking

De rode biet met mierikswortel smaakt zo verfijnd dat je het mengsel niet alleen op je boterham kunt smeren, maar ook kunt serveren als pittig detail bij een voorgerecht of op toastjes bij het aperitief.

Bron: Donderdag Veggiedag van Miki Duerinck en Kristin Leybaert
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug