Raapstelen omelet

  • 150 g raapstelen
  • 3 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 2 uitjes
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 25 g geraspte belegen kaas
  • 50 g bloem
  • 2 dl melk
  • snufje zout
  • peper

Was de raapstelen en laat ze uitlekken.
Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook.
Verhit de olie in een wok, fruit hierin de ui en de knoflook ca. 5 minuten al omscheppend.
Bak de raapstelen al omscheppend ca. 2 minuten mee tot ze geslonken zijn.
Laat de raapstelen tot lauw afkoelen.
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Klop een dik glad beslag van de eieren met de melk en de bloem.
Roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de raapstelen over een lage met olie ingevette ovenschaal.
Schenk het beslag over de groente.
Bak de omelet in het midden van de oven in 20 à 25 minuten gaar.

Bron: De Wassende Maan

Terug