Quinoaburgers met spinazie en feta

Quinoaburgers met spinazie en feta

voor 10 à 12 stuks

  • 200 g ongekookte quinoa
  • 1 rode ui, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g feta
  • 100 g babyspinazie
  • 80 g havermout
  • 2 eetl. paneermeel
  • 4 eieren
  • snuf chilipoeder

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat een beetje afkoelen.
Hak intussen de spinazie grof en verkruimel de feta.
Doe de afgekoelde quinoa in een grote kom, samen met alle andere ingrediënten.
Meng alles zorgvuldig door elkaar en zet het mengsel ongeveer een half uurtje in de koelkast zodat het iets steviger wordt
Vorm met je handen burgers van het quinoa mengsel.
Als het goed is kan je er ca. 10 à 12 burgers uithalen.
Als de burgers makkelijk uit elkaar vallen, voeg dan wat extra paneermeel toe.
Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en bak de burgers op middelhoog aan weerskanten bruin en knapperig.
Draai ze voorzichtig om zodat ze niet uit elkaar vallen (een spatel is erg handig!).

Lekker met een groene salade erbij!

Bron: LoveMyFood

Terug