Quiche met tomaat en zijdentofu

Quiche met  tomaat en zijdentofu

vegetarisch

    • voor de taartbodem
  • 200 g volkoren tarwebloem
  • 8 cl water
  • 1 snufje zout
  • 150 g plantaardige margarine
    • voor de vulling
  • 400 zijdentofu
  • 400 g kerstomaten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 snuifje vers geraspte nootmuskaat
  • 1 eetl. bouillon
  • 1 theel. Provençaalse kruiden
  • 1 snuifje versgemalen witte peper

Voor de taartbodem
Kneed meel, water, zout en margarine tot bal.
Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat gedurende 30 minuten rusten in de koelkast.
Halveer de tomaten en laat ze afdruipen in een vergiet.
Vet de bakvorm (28 cm Ø) in met een beetje olijfolie en bestuif met bloem.
Verhit de oven voor op 180 °C.
Bekleed de bakvorm met het deeg en bouw een deegrand op van 3 cm.
Prik met een vork gaatjes in de taartbodem.
Schuif in de oven op het middelste niveau en laat 10 minuten voorbakken.

Voor de taartvulling
Pureer de zijdentofu, olijfolie, zout, kurkuma, nootmuskaat en groentebouillon tot een gladde massa.
Breng op smaak met Provençaalse kruiden en peper.
Giet de vulling in de bakvorm en verdeel gelijkmatig.
Druk de tomaten met de ronding naar boven in de vulling.
Op het middelste niveau 20 minuten bakken op 180 °C, dan nog 15 minuten op 155 °C.
Laat na het bakken even rusten.

Tip
In dit recept kan je ook andere groenten gebruiken zoals snijbiet, spinazie of broccoli.

Bron: Taifun

Terug