Quiche met spinazie en champignons

spinazie (2K)

  • 200 g bloem
  • 1 theel. zout
  • 150 g boter
  • 5 eieren
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 kleine ui
  • 3 bosuitjes
  • 275 g verse spinazie
  • 100 g kastanje champignons
  • 200 g Griekse schapenfeta
  • 200 g oude kaas, geraspt
  • zout
  • peper
  • 25 cl sojaroom

Maak eerst het deeg.
Meng 200 g bloem met een beetje zout en 100 gram van de boter.
Voeg wanneer het deeg zanderig is al mixend een ei toe met 1 el koud water.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.
Vet een quichevorm in met olie en boter.
Stuif wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot een ronde plak.
Bedek de quiche vorm ermee en prik met een vork gaatjes in het deeg.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Snijd de ui, champignons en bosui klein.
Smelt de rest van de boter op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook en ui aan.
Roer de spinazie, champignons en bosui erdoor en roer tot de spinazie is geslonken.
Snijd de feta in blokjes en voeg deze samen met de helft van de oude kaas toe aan het spinaziemengsel.
Doe de groenten in de quichevorm en klop de overige eieren samen met de sojaroom los.
Breng dit op smaak met zout & peper en schenk het mengsel over de taart.
Zet de taart 15 minuten in de oven.
Bestrooi hem vervolgens met de overgebleven oude kaas en bak hem in 35 minuten af.

Bron: Odin recepten

Terug