Quiche met savooienkool

  • 1 Reblochonkaas
  • 4 eetl. gerookte spekblokjes
  • 4 schijven gandaham
  • ¼ savooienkool
  • 4 aardappelen
  • 2 wortelen
  • 2 ajuinen
  • 1 vel bladerdeeg (Ø 24 cm)
  • 2 eieren
  • 1 eigeel
  • 20 cl melk
  • 20 cl room
  • 2 eetl. kruiden van de chef

Snij de savooienkool, de wortelen, de ajuin en de aardappelen in stukken.
Stoof ze aan in wat boter met het spek tot het geheel bijna gaar is (voeg eventueel wat water toe).
Schik het bladerdeeg in een vorm, doe er de hutsepot in, alsook de schijven gandaham.
Snij de Reblochon overlangs in tweeën en snij een kant in blokjes.
Bestrooi er de quiche mee.
Mix de eieren, de melk, de room met de kruiden van de chef en overgiet de quiche ermee.
Bak gedurende 25 minuten op 170 °C, schik nu de andere helft van de Reblochonkaas op de quiche en laat nog 10 à 15 minuten bakken.

Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug