Quiche met prei en geitenkaas

quiche_prei_geitenkaas (3K)

voor 2 personen

  • 2 taartvormen +/- 15 cm Ø
  • rijst voor het deeg
    • voor het deeg
  • 300 g bloem
  • 80 g water
  • 200 g goede boter
    • saus
  • 4 eetl. mayonaise
  • 2 teentjes knoflook
  • een scheutje madeira
  • 4 theel. 3 mosterd decoratiesaus (Delicieux)
  • zwarte peper
    • voor de vulling:
  • 2 stengels prei
  • 1 ajuin
  • peper
  • zout
  • Proven├žaalse kruiden
  • 4 eitjes vers van de pers
  • 15 cl room
  • 2 stukjes geitenkaas
  • 2 schijven gerookt spek zeer dun gesneden

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak een kuiltje in de bloem en meng er het water, de boter en een snuifje zout door.
Kneed tot een soepel deeg en rol uit.
Leg het deeg voorzichtig op de ingevette taartvormpjes.
Verwijder overtollig deeg en vul de taartbodem op met rijst.
Bak 25 minuten in de oven.
Porei en ajuin fijn snijden, eikes met room en kruiden goed opkloppen.
Haal de taartvompjes uit de oven en verwijder de rijst.
Verdeel de groentenmengeling erover en overgiet met het eimengsel.
Zet de oven op 160 °C en bak de quiche nog 30 minuten af.
De laatste 15 minuten de geitenkaasjes omwentelt met spek erop leggen.
Serveer met frisse groenten en een sausje.

Saus
Knoflook zeer fijn snijden.
Meng al de ingredi├źnten goed onder elkaar.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug