Quiche met prei en ajuin

  • kruimeldeeg voor een taartbodem van 24 cm Ø en 4 cm hoogte
  • 3 eieren
  • 1 flesje volle room (20 cl)
  • peper
  • zout
  • 4 preiwitten, in schijfjes gesneden
  • 2 ajuinen, in schijfjes gesneden
  • 30 g boter

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de boter smelten en stoof de ajuin en prei gedurende 20 minuten op een zacht vuurtje.
Vermeng de losgeklopte eieren met de room en breng op smaak met peper en zout.
Bedek de taartbodem met de gestoofde prei en ajuin.
Giet hierover de eiermengeling.
Bak de quiche 30 minuten in de oven (40 minuten indien u de taartbodem niet hebt blindgebakken).
De quiche is klaar als de bovenlaag goudkleurig is.
Haal de quiche zo vlug mogelijk uit de taartvorm anders wordt de taartbodem week bij het afkoelen.
Serveer deze quiche met prei warm of lauw met een salade naar keuze.

Bron: Budgetkoken
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug