Quiche met paddestoelen en spinazie

Quiche met paddestoelen en spinazie

  • quichevorm
    Ø 20 – 25 cm
  • 1x vers deeg voor quiche
    • voor de vulling
  • 1 rode ui, in ringen
  • ½ rode peper, in kleine stukjes
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g paddestoelen,bijvoorbeeld:
    kastanjechampignons, shiitake en oesterzwammen, in plakjes
  • 100 g spinazie, gekookt
  • 4 biologische eieren
  • 15 cl room
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 75 g Pecorino of Parmezaanse kaas
  • verse, platte peterselie,
    een handje in kleine stukjes gesneden (alleen het blad!)
  • zout & peper
  • olijfolie
  • boter
  • paneermeel

Verwarm je oven op 190 °C voor.
Bak de ui in een klein beetje olijfolie langzaam gaar en voeg daar het pepertje aan toe.
Laat even mee bakken.
Voeg de paddestoelen toe.
Houd er rekening mee dat je de paddestoelen in de juiste volgorde bakt.
Als je zwammen hebt doe je die het laatste, die hebben het minste kooktijd nodig.
Pers één knoflookteen uit boven het paddestoelenmengsel.
Doe er de platte peterselie bij.
Laat alles afkoelen en laat goed uitlekken.
Je moet er echt zoveel mogelijk vocht uitpersen.
Laat de gekookte spinazie goed uitlekken in een vergiet.
Kruid met zout & peper.
Maak van de eieren, room en de geraspte oude kaas een romig mengsel en kruid met zout & peper.
Knijp hierin het tweede knoflookteentje uit.
Rol het deeg uit en vet je quichevorm in.
Strooi er heel dun paneermeel over.
Leg het deeg er voorzichtig in en prik wat gaatjes met een vork.
Leg de spinazie op de bodem en spreid er het paddestoelmengsel over uit.
Verdeel het roommengsel er gelijkmatig overheen en bestrooi met de Pecorino/Parmezaanse kaas.
Zet 30 tot 40 minuten in de oven.
Check dan even of de bodem goed gaar is.
Hoe beter je je ingrediënten laat uitlekken, hoe beter je bodem zal lukken.
Als de bodem nog wat nattig is, dan zet je de taart nog even terug in de oven.
Laat de quiche 5 minuten bijkomen voor je gaat eten.

Bron: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug