Quiche met hertenbraadworst

  • 150 g bloem
  • 75 g boter
  • zout
  • 1 struik broccoli
  • 1 ul
  • 4 hertenbraadworstjes
  • 100 g zachte roomkaas (of Monchou)
  • 1 dl koffiemelk
  • bloem voor het uitrollen van deeg
  • boter en margarine om in te vetten
  • 1 lage taartvorm

Bloem, boter en zout in een kom doen, met 2 messen fijnsnijden.
Een eetlepel koud water toevoegen.
Met koude handen of met deeghaken kneden tot een samenhangend deeg.
In plastic gewikkeld in de koelkast ca. 1 uur bewaren.
Broccoli in kleine roosjes snijden en in ca. 5 minuten beetgaar koken.
Ui snipperen en fruiten.
Worst in plakjes snijden en aan de ui toevoegen, ca. 1 minuut al omscheppend bakken.
Perzik pureren.
Roomkaas fijnprakken, koffiemelk, perzik, nootmuskaat toevoegen
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Aanrecht met wat bloem bestrooien.
Deeg met deegroller uitrollen tot een ronde lap, iets groter dan de taartvorm.
Taartvorm hiermee bekleden.
Broccoli en uitlworstmengsel over de bodem verdelen.
Kaasmengsel erover verdelen.
Taartvorm iets onder het midden van de oven in ca. 30 minuten bruin en gaar bakken.
Als de taart te bruin wordt de laatste 10 minuten afdekken met aluminiumfolie.

Bron: Hertenhouderij ‘t Keerpunt

Terug