Quiche met groene asperges, spekjes en geitenkaas

Quiche met groene asperges, spekjes en geitenkaas

  • ± 500 g groene asperges, harde uiteinden verwijderd
  • 2 eetl. neutrale olie
  • 50 g magere spekreepjes
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 12½ cl crème fraîche
  • 12½ cl ricotta
  • gemalen peper
  • 1 rolletje verse geitenkaas naturel, 125 g, in kleine blokjes
  • 1 pak vers bladerdeeg, 320 g
  • ca. 3 eetl. paneermeel
  • groene salade, voor erbij
  • taart (quiche)vorm van ± 30 cm Ø, ingevet met olie

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Besprenkel de asperges met een lepel olie.
Verhit een grillpan en bak de asperges op hoog vuur ca. 5 minuten tot er grillstreepjes ontstaan; schep regelmatig om.
Haal de pan van het vuur en zet opzij.
Bak tegelijkertijd de spekjes in een droge koekenpan goudbruin.
Zet opzij.
Meng de eieren met de crème fraîche, ricotta en wat peper.
Bekleed de ingevette quichevorm met het bladerdeeg.
Zorg dat ook de openstaande rand bedekt is.
Prik met een vork gaatjes in het deeg (ook in de openstaande rand) en bestrooi met het paneermeel.
Leg de asperges in een waaier in de vorm en verdeel het kaasmengsel erover.
Bak de quiche in ca. 35 à 40 minuten goudbruin en gaar.
Serveer met een frisse groene salade.

Wijntip!
Volle en rijke witte wijn van een authentiek familiebedrijf. De wijn heeft aroma's van ananas en banaan, een intense smaak met een fijne ronde afdronk. De ronde, volle smaak van de wijn combineert prettig met de aanwezige smaken van geitenkaas en spekjes!

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug