Quiche met bloemkool en gerookte zalm

  • bladerdeeg
  • 1 bloemkool
  • 1 potje zure room
  • 300 g gerookte zalm
  • 3 à 4 eieren (afhankelijk van de grote van de bloemkool en de bakvorm)
  • wat bieslook of snippers pijpajuin
  • enkele roze peperbessen
  • peper & zout

Bereid het bladerdeeg voor zoals aangegeven op de verpakking.
Stoom of kook de bloemkool beetgaar.
Snijd de gerookte zalm in snippers.
Klop de eieren los en voeg de zure room toe.
Kruid met flink wat peper en weinig zout (want de gerookte zalm is zout).
Voeg de bieslook en peperbessen toe.
Roer de gestoomde bloemkool onder het eimengsel zodat de bloemkool onder het mengsel zit.
Bekleed een springvorm met het bladerdeeg en vul deze met het mengsel.
Werk af met wat pijpajuin of bieslook.
Bak de quiche op 210 °C gedurende +/- 25 minuten.

Bron: Ann Van Doren
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug