Quiche met zoete bataat en blauwe kaas

Quiche met zoete bataat en blauwe kaas

  • 300 g bloem
  • 150 g koude boter
  • 2 eieren
  • 2 zoete bataten
  • zout
  • olie
  • 1 rode ui
  • crème fraîche
  • 150 g blauwschimmelkaas
  • handje pijnboompitten

Maak het deeg door de bloem, boter, eieren en een snuf zout in een keukenmachine te vermalen tot een grof deeg.
Haal uit de machine en kneed nog even door tot een homogeen deeg.
Maak er een plak van en verpak in plasticfolie.
Leg 30 minuten in de koelkast.
Verhit intussen wat olie in een pan en bak hierin de rode ui glazig, voeg de blokjes bataat toe en bak tot ze beetgaar zijn.
Verkruimel de droge salie erboven en zet het vuur uit.
Klop de eieren met de crème fraîche los en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de blauwe kaas toe.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg de plak deeg op een bebloemd aanrecht en rol uit tot een grote plak van ca. 3 mm dik.
Steek er rondjes uit die net wat groter zijn dan je vormpjes.
Bekleed de vormpjes met het deeg.
Verdeel het ui-zoete bataatmengsel over de bodems en vul elke quiche daarna tot net iets onder de rand met het eimengsel.
Bestrooi met pijnboompitten.
Bak de quiches in 15 tot 20 minuten in de oven goudbruin en gaar.

Bron: Ekoplaza

Terug