Pruimenpannenkoeken

pruimenpannenkoeken (3K)

  • 500 g meergranenbloem
  • 5 eieren
  • 120 cl melk
  • 3 - 5 kg pruimen
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 g suiker
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 eetl. citroenrasp
  • boter
  • zout

Meng de bloem, vanillesuiker, citroenrasp, eieren en snuf zout door elkaar.
Doe de melk er in scheutjes bij en maak er een glad beslag van.
Lekker luchtig kloppen en afgedekt minimaal 30 minuten op kamertemperatuur laten staan.
Pruimen wassen, halveren en ontpitten.
De helften diep insnijden zonder ze echt door te snijden.
Helft van de suiker mengen met de kaneel.
In beetje boter beslag in de pan.
Dan vuur laag en een paar halve pruimen erop.
Bestrooien met suiker en deksel op de pan.
Enkele minuten op laag vuur doorbakken.
Uit de pan laten glijden en serveren met kaneelsuiker.

Bron: PM3 Receptensite

Terug