Provençaalse quiche

provençaalse_quiche (3K)

  • 2 eetl. olijfolie
  • courgettes
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje gemengde Italiaanse kruiden
  • 3 eieren
  • 4 eetl. halfvolle melk
  • 100 g pittige 30+ kaas
  • peper
  • 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg

Snijd de courgette in kleine stukjes.
Pel de ui en knoflook en snipper ze fijn.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in kleine stukjes.
Hak de italiaanse kruiden fijn.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet een bakvorm in en bekleed deze met het pizzadeeg.
Verhit de olie in een koekenpan.
Fruit de ui en de knoflook.
Voeg de courgette toe en bak deze tot het gaar is.
Voeg de tomaten toe en bak ze mee tot een smeuïg geheel.
Maak op smaak met de italiaanse kruiden en wat peper.
Leg dit mengsel op het deeg.
Klop in een kom de eieren met de melk en de kaas en verdeel dit over het bak de quiche 20 tot 25 minuten in de oven.

Tip
Voeg 2 blikjes uitgelekte tonijn op water toe aan het courgette/tomaat mengsel.
Serveer met een gemengde salade.

Terug