Pounti *

pounti (22K)

  • 250 g worstvlees (saucijs zonder vel)
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 5 eetl. gemengde groene kruiden naar keuze, fijngesneden
    • kneed hiervan een slap deeg;
  • 1 dl melk
  • 50 g bloem
  • 3 eieren
  • 100 g pruneaux
    (het soort dat niet geweekt hoeft te worden)
  • zout & peper

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Voeg de rest van de ingrediënten toe aan het deeg, kneed goed door en doe het over in een ingevette springvorm.
Bak de pounti in ca. 1½ uur goudbruin en gaar, laat afkoelen en serveer lauwwarm of koud.

*) Pounti
Specialiteit uit de Auvergne gemaakt van gehakt spek, ui en snijbiet, gebonden met in wat nelk losgeklopte eieren en in de oven gebakken in een met reuzel ingevette stoofpsn.

(Bron Larousse)

Terug