Portobello gevuld met stoofvlees en kaas

Portobello gevuld met stoofvlees en kaas

  • 4 portobello paddenstoelen van ca. 7 cm Ø
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g runderlappen
  • peper
  • zout
  • 40 g boter
  • 10 cl rode wijn
  • 2 takjes tijm
  • 40 cl runderbouillon
  • 1 eetl. gladde mosterd
  • zonnebloemolie
  • 200 g gesneden paddenstoelenmix
  • 5 cl room
  • 2 plakken belegen Beemster kaas
    • ca. 2 eetl. gemengde kruiden bijv.:
  • bieslook
  • peterselie
  • kervel
    • extra
  • staafmixer

Pel en snijd de uien in halve ringen.
Pel en wrijf of knijp de knoflook fijn.
Snijd het vlees in stukken van ca. 3 cm en bestrooi met wat peper en zout.
Laat een klontje (ca. 20 g) boter smelten in een koekenpan en bak de stukken vlees rondom bruin.
Schep het vlees uit de pan en blus de pan af met rode wijn.
Breng de wijn aan de kook en roer met een pollepel de aanbaksels los.
Laat een klontje boter (ca. 20 g) smelten in een stoofpan en bak hierin de helft van de uien op matig vuur glazig.
Voeg het vlees, de takjes tijm en de helft van de knoflook toe.
Giet de rode wijn uit de koekenpan en 30 cl runderbouillon erop.
Roer de mosterd erdoor.
Breng tegen de kook aan, leg een deksel op de pan en sudder het vlees op het allerlaagste pitje in ca. 3 uur zo gaar tot het uit elkaar valt.
Verwijder de takjes tijm uit het stoofvlees.
Proef het stoofvlees en voeg naar smaak nog peper en zout toe.
Verwijder in de tussentijd de steeltjes van de portobello's en bewaar deze.
Kook de portobello's 1 minuut in gezouten kokend water.
Verwarm een scheutje olie in een steelpan en bak hierin de gemengde paddenstoelen en de steeltjes van de portobello een paar minuten.
Voeg de rest van de ui en knoflook toe en bak 3 - 4 minuten tot de uien zacht en gaar zijn.
Giet 10 cl runderbouillon en de room op de paddenstoelen.
Kook even door.
Pureer vervolgens alles met de staafmixer en zeef de paddenstoelencrème boven een andere pan.
Breng weer aan de kook.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Verwarm de oven voor op 180 °C leg de portobello's in een ovenschaal.
Bestrooi met peper en zout.
Vul ze met het stoofvlees en verwarm ze 5 minuten in de oven.
Haal ze er dan weer even uit.
Scheur de kaas in stukjes en leg op de paddenstoelen.
Zet de paddenstoelen nog 5 minuten in de oven.
Schep de warme paddenstoelencrème in 4 diepe warme borden.
Zet de portobello's in het midden.
Strooi de groene kruiden om de paddenstoelen.

Bron: Lucas Rive
Gepubliceerd door: Deen

Terug