Portabellaburger met knolselderijfriet

Portabellaburger met knolselderijfriet

  • 1 knolselderij
  • 4 plakken kaas
  • 4 takjes krulpeterselie
  • 10 eetl. Griekse yoghurt
  • 1 theel. kerrie
  • zout & peper
  • 2 eetl. olie
  • 4 portabella's
  • 1 vleestomaat

Schil de knolselderij en snijd deze in dikke frieten.
Maak de portabella’s schoon.
Was en snijd de tomaat in 4 dikke plakken.
Leg in elke portabella 1 plak tomaat en bedek deze met een dubbelgevouwen plak kaas.
Hak de peterselie fijn en meng deze door de Griekse yoghurt.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 °C of de Airfryer op 180 °C.
Breng een grote pan water aan de kook, leg de knolselderijfrieten erin en laat ze 2 minuten meekoken.
Laat de frieten in een vergiet goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Beleg een bakplaat met bakpapier, spreid de frieten hierover uit, bestrooi ze met het kerriepoeder zout en peper en schenk de olijfolie erover uit.
Wanneer je de frieten in een Airfryer maakt, meng je de frietjes en kruiden in een kom en leg je ze daarna pas in het mandje.
Bak de frieten 15 minuten in de oven, of 10 minuten in de Aifryer.
Open de oven of Airfryer, leg de gevulde portabella’s tussen de frieten in en bak nog 15 minuten mee.
Serveer de frieten met de portabellaburgers en de yoghurtsaus.

Bron: Verse oogst

Terug