Pompoenhavermoutpap met chaikruiden en pepernoten

Pompoenhavermoutpap met chaikruiden en pepernoten

voor 2 porties

  • 300g hokkaidopompoen, ongeschild, in blokjes
  • ½ theel. gemalen korianderzaad
  • 1 theel. kaneel
  • ½ theel. gemalen kruidnagel
  • ½ theel. gemalen cardamom
  • ½ theel. nootmuskaat
  • ¼ theel. zwarte peper
  • ½ theel. gemberpoeder
  • ½ theel. sinaasappelzeste
  • 1 snuifje zout
  • 1 banaan
  • 25 cl hete havermelk
  • 200 g fijne havervlokken
  • handjevol pepernoten, voor de afwerking
  • schijfjes peer, voor de afwerking

Kook de hokkaidopompoen botergaar.
Doe in de blender (of in een maatbeker als je een staafmixer gebruikt).
Voeg alle andere ingrediƫnten toe en mix tot een smeuige pap.
Indien te dik, voeg nog wat melk toe.
De pap moet de substantie van pudding hebben.
Giet in kommen en werk af met de pepernoten en de peer.

Bron: Leentje Speybroeck
Gepubliceerd door: Samen eco actief, Velt

Terug