Pompoen kruidige pannenkoeken

Pompoen kruidige pannenkoeken

voor 8 stuks

  • 200 zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 1 eetl. pompoenkruiden
  • 17½ cl karnemelk
  • 2 eetl. lichtbruine basterdsuiker
  • handje pecannoten
  • honing of agavesiroop
  • boter of margarine om in te bakken

Zeef het bakmeel in een kom en voeg de karnemelk, suiker, eieren en pumpkin spice kruiden toe.
Klop met een garde of mixer door elkaar.
Verhit een pan en smelt hier wat boter of margarine in.
Schep hoopjes van het beslag in de pan en bak 2 à 3 minuten aan een zijde, als er belletjes en gaatjes ontstaan dan kun je pannenkoeken omkeren.
Bak ook de andere zijde lichtbruin.
Serveer de pannenkoeken met wat grof gehakte pecannoten en honing of agavesiroop.

Pompoen kruidige pannenkoeken
Pompoen kruidige pannenkoeken
Pompoen kruidige pannenkoeken

Opmerking
Je kunt de pompoenkruiden ook vervangen door koek- en speculaaskruiden.
Dat lijkt er erg veel op.

Bron: Leuke recepten

Terug