Polpette

polpette (2K)

Italiaanse kroketjes

  • 300 g gekookte aardappelen
  • 200 g gare varkensfricandeau, in piepkleine blokjes
  • 200 g mortadella, in piepkleine blokjes
  • 100 g pittige geraspte kaas,
    bijv. Parmezaan, pecorino, prima donna
  • 2 eetl. fijngehakte bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • zout en zwarte peper
  • partjes citroen
  • 3 eieren
  • arrowroot
  • paneermeel
  • arachideolie

Maak de aardappelen fijn, meng het kruim met alle ingrediënten t/m zout/peper en 2 losgeklopte eieren, breng op smaak met peper en zout.
Klop het resterende ei ook los, vorm kleine kroketjes of balletjes van het mengsel, rol ze door arrowroot, ei, arrowroot, ei, paneermeel.
Laat de kroketjes 20 minuten "aandrogen"en zorg dat ze elkaar daarbij niet raken.
Verhit de arachideolie tot 180 °C en bak de kroketjes goudbruin, laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met partjes citroen, rucolasalade met pijnpitjes en brood.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug