Pistolet met kip, amandelpesto en zongedroogde tomaatjes

pistolet (4K)

  • 4 pistolets (wit of bruin)
  • 2 eetl. olijfolie om te bestrijken
  • 2 gebakken of gegrilde kipfilets
    (in dunne plakken gesneden)
  • versgemalen peper en zout
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • ijsbergsla (in fijne reepjes gesneden)
    • voor de amandelpesto:
  • 15 blaadjes basilicum
  • 50 g hele amandelen
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 100 g zongedroogde tomaatjes
  • 1 dl olijfolie, extra vergine

Bereid eerst de amandelpesto en doe alle ingrediƫnten in een keukenmachine.
Draai tot alles bijna fijn is en giet daarna geleidelijk de olijfolie erbij.
Breng indien nodig op smaak met versgemalen peper en zout.
Snijd de pistolets voor driekwart door en bestrijk ze met de pesto.
Leg hier de plakjes kipfilet op, bestrijk ze met olijfolie en bestrooi tenslotte met de geraspte Parmezaanse kaas.
Druk de helften goed op elkaar en leg de broodjes op een voorverwarmde klapgril.
Druk de broodjes nogmaals goed aan en bak ze tot het brood lichtbruin is gekleurd.
Maak de ijsbergsla aan met wat amandelpesto en verdeel de sla over 4 bordjes.
Haal de pistolets uit de grill, snijd ze schuin door en leg ze op de sla.

Wijnadvies
Soave, Villa Mondi, Veneto, Italie

Succestip
Gebruik in plaats van zongedroogde tomaatjes , verse pruimtomaten.

Bron: Spar Succes recepten

Terug