Perenomelet

perenomelet (2K)

  • 3 handperen
  • 40 g boter
  • 50 g suiker
  • 1,5 eetl. slagroom
  • 5 losgeklopte eieren
  • 1 snufje zout
  • 2 eetl. poedersuiker

Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan, doe de perenplakjes erbij en bak tot de peer zacht is, maar niet uit elkaar valt.
Bestrooi nu de perenstukjes met de helft van de suiker en laat nog even meebakken tot deze licht begint te karamelliseren.
Voeg de room toe en laat nog even meegaan.
Klop de eieren los met een snufje zout en de overgebleven suiker.
Smelt de overige boter in een omeletpan (pan met een opstaande, ronde zijkant).
Giet de losgeklopt eieren erbij en roer met een vork tot de eieren een beetje beginnen te stollen.
Stop met roeren en laat de omelet verder bakken.
Laat nu naar een zijde vande pan glijden en schep de gebakken peer in het midden.
Klap nu de omelet dubbel en laat hem op een vuurvaste schaal glijden.
Bestrooi met de poedersuiker en laat onder de gril van de oven licht kleuren.

Wijnadvies
Pinot Blanc J. Rosen, Vin dAlsace, Frankrijk

Succestip
Voeg aan de losgeklopte eieren een scheutje eau de vie Poire Williams toe.

Bron: Spar Succes recepten

Terug