Pavlova met room en abrikozenjam

Pavlova met room en abrikozenjam

  • 4 eiwitten
  • 175 g suiker
  • paar druppels azijn
  • snufje zout
  • 1 theel. maizena
    • voor de topping
  • abrikozenjam
  • 25 cl slagroom
  • ½ mango
  • 1 eetl. pistachenootjes

Verwarm de oven op 120 °C hetelucht.
Doe de eiwitten in een schone kom en klop met een mixer iets stijf.
Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe en het snufje zout.
Klop de eiwitten goed stijf zodat er mooie glanzende pieken ontstaan als je de mixer omhoog haalt.
Mix op het laatste de maizena en de azijn er door.

Pavlova met room en abrikozenjam
Pavlova met room en abrikozenjam
Pavlova met room en abrikozenjam

Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hier 6 flinke hopen eiwit op.
Maak ze iets plat aan de bovenzijde met de bolle kant van de lepel zodat de topping hier straks op kan.
Bak de pavlova 10 minuten in de oven en verlaag de temperatuur daarna naar 110 °C en bak nog 80 minuten.
Laat daarna de pavlova in de oven afkoelen met de deur op een kiertje.

Pavlova met room en abrikozenjam
Pavlova met room en abrikozenjam

Klop ondertussen de slagroom stijf, ik heb hierbij geen suiker gebruikt omdat de pavlova ook al vrij zoet is.
Haal ze voorzichtig van de bakplaat en schep de slagroom er op.
Schep er wat abrikozenjam op en verdeel wat blokjes mango er over en wat fijngehakte pistache.

Tips
Je kunt ook kleinere hoopjes maken en zo mini pavlova’s maken. Bak ze dan 60 minuten i.p.v. 80 minuten. Wil je de pavlova’s een dag van te voren maken, bewaar ze dan zonder topping op een koele en droge plek en doe pas net voor gebruik de slagroom, jam en andere toppings er op.

Bron: Leuke recepten

Terug