Patatje asperge

Patatje asperge

  • 500 g witte asperges
  • 2 eieren
  • 60 g panko
  • 60 g bloem
  • saus naar keuze
  • olie voor het frituren

Schil de asperges en snijd de houtige onderkant eraf.
Vul 1 bord met een laagje bloem, 1 bord met een ei wat je even opklopt en 1 bord met de panko.
Kook de asperges 6 minuten in gezouten water.
Giet ze vervolgens af en laat ze schrikken in koud water.
Laat uitlekken en dep ze voorzichtig droog.
Haal de asperges eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door de panko.
Frituur de asperges in kleine porties in zo'n 3 minuten goudbruin.
Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier en bestrooi met zout.
Serveer met je favoriete sauzen of gewoon mayonaise.

Bron: Verse oogst

Terug