Kruidenpannenkoekjes met lente-ui en roomkaas

kruidenpannenkoekjes (2K)

  • 200 g bloem
  • 0,2 l melk
  • 5 eieren
  • zout
  • ½ theel. verse tijmblaadjes
  • 1 eetl. gehakte peterselie
  • 3 in kleine ringetjes gesneden lente-ui
  • peper en zout
  • boter of margarine om in te bakken
  • 300 g roomkaas met kruiden

Maak eerst het pannenkoekenbeslag door de bloem te vermengen met de eieren, de melk en het zout.
Roer dit goed glad en giet het door een zeef in een andere kom.
Voeg de lente-ui, peterselie en tijm toe en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Bak van het beslag vervolgens 12 kleine pannenkoekjes en laat deze afkoelen.
Besmeer ze stuk voor stuk met de kruidenkaas en rol ze strak op.
Leg ze in een licht beboterd ovenschaal en laat opstijven in de koelkast.
Vlak voor het serveren in een voorverwarmde oven op 220 °C in ca. 5 - 7 minuten warm en knapperig laten worden.
Serveer de kruidenpannenkoekjes op een bedje van diverse slasoorten.

Wijnadvies
Minervois, Langue d Oc, Frankrijk

Succestip
Snijd ze koud in stukken van 3-4 cm en verwarm in de oven.
Serveer als borrelhapje.

Bron: Spar Succes recepten

Terug