Pannenkoeken met appel

Pannenkoeken met appel

voor 2 personen

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 3 eitjes vers van de pers
  • 50 cl melk
  • snuifje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • scheutje olijfolie
  • een flinke scheut rum
  • 2 appels

De eieren goed loskloppen met de suiker, olie, zout, en melk.
Voeg de gezeefde bloem toe roer tot een homogene massa.
Zet even in de koelkast om te laten rusten.
Appels schillen en het klokhuis verwijderen, in schijven snijden en besrenkelijk rijkelijk met rum.
Enkele druppels olijfolie opwarmen in een pannenkoekenpan.
Leg er enkele schijven appels in vervolgens pannenkoekendeeg erover.
Bak deze aan beide zijde kleurig aan.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug