Pannenkoek met romige bietjes

  • 500 g rode bieten
  • 1 ui gesneden
  • 4 gekonfijte gemberbolletjes in stukjes gesneden
  • 12½ cl room
  • een klontje boter
  • peper en zout
  • 2 eetl. bieslook, fijngehakt
    • beslag
  • 150 g pannenkoekenmix
    (of een mengsel van tarwebloem en boekweitmeel)
  • 2 eieren
  • 4 dl melk
  • ½ dl karnemelk of bier
  • boter of olie om in te bakken
  • mespuntje zout

Bieten schoonboenen en in ca. 20 tot 30 minuten gaarkoken in ruim water.
Intussen beslag maken, 6 tot 8 pannenkoeken bakken en warm houden.
Gare bieten ontvellen en in reepjes snijden of grof raspen.
Ui fruiten in de boter en de bietenreepjes met gember een paar minuten meestoven.
Peper en zout en ⅔ van de crème fraîche toevoegen en alles goed door verwarmen.
Pannenkoek op een schaal leggen, bietenreepjes op een helft leggen, garneren met bieslook en dichtklappen.
Pannenkoeken half over elkaar heen op schaal schikken.
Garneren met de rest van de room en bieslook.
Met een salade erbij een feestelijke volledige maaltijd.

Variatie
Ook met rozijnen erg lekker.
Naar wens kan u de gember weglaten.

Bron: Odin recepten
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug