Pannenkoeken: American pancakes

Kleine en dikkere versie van de bij ons zo bekende pannenkoeken.
Wordt in Amerika bij het ontbijt gegeten, maar zijn ook een lekker lunchgerecht.

  • 120 g bloem
  • 3 eieren
  • 20 cl karnemelk
  • zakje bakpoeder
  • zout

Scheid de eieren, klop het eiwit in een brandschone schaal stijf.
Mix de eidooiers, bloem, bakpoeder, zout en karnemelk tot een stevig, klontvrij beslag en schep het eiwit er doorheen.
Gebruik een grote koekenpan.
Verhit wat boter, en leg drie hoopjes beslag in de pan.
Vuur laag, beter lang bakken op laag vuur dan kort op te hoog vuur.
Laat het beslag uitlopen tot drie mooie pancakes
Als een zijde bruin is, omdraaien en andere kant bakken.

Als vulling/beleg kan je diverse soorten fruit gebruiken (banaan), stroop (maple sirup) of honing, een klontje boter of een plakje spek (meebakken).
Maar ze zijn ook lekker met alleen een klontje boter of wat poedersuiker.

Bron: PM3 Receptensite

Terug