Pan bagnat, Franse broodjes met groente

Franse broodjes met groente

Pan bagnat

voor 2 personen

  • 2 flinke, rijpe tomaten
  • 1 rode puntpaprika
  • 4 radijsjes
  • 1 bosuitje
  • 2 takjes peterselie
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 ansjovisjes, blik
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olijfolie
  • ca. 1 eetl. rode wijnazijn
  • peper
  • 2 bruine Italiaanse bollen

Maak de groente en kruiden schoon.
Laat de ansjovisjes uitlekken.
Pel de knoflook.
Pureer alles heel grof met een staafmixer of hak het met een mes klein.
Maak op smaak met de olijfolie, wijnazijn en peper.
Snijd de Italiaanse bollen open en beleg ze met het groentemengsel.
Druk stevig aan en laat het brood even liggen, want het brood moet zacht worden van de vulling.

Ansjovis over?

Bron: Voedingscentrum

Terug