Paddestoelentaart

    • deeg
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 20 cl crème fraîche
  • 50 g boter
  • snuf zout
  • 1 ei
    • saus
  • 200 m crème fraîche
  • 150 g geraspte kaas
  • 3 eieren
    • vulling
  • 400 g roerbakgroente
  • 300 g hamblokjes
  • 500 g champignons
  • peper en zout
  • Italiaanse keukenkruiden

Maak van het bakmeel, de crème fraîche, het ei en de boter, samen met een snuf zout, een soepel deeg.
Kneed het even door, pak in in huishoudfolie en laat een uur rusten in de koelkast.
Snijd alle groente en champignons fijn (keukenmachine mag).
Houd wel een stuk of 15 kleine champignonhoedjes heel.
Bak de hamblokjes in een pan met dikke bodem, samen met de fijngesneden groente en de champignons.
Voordurend roeren, vocht eruit laten komen en op smaak brengen.
Maak de saus door de eieren, melk en crème fraîche met een garde te kloppen.
Meng de geraspte kaas er doorheen.
Vet nu een spring- of quichevorm in.
Bebloemen en met het deeg (gelijkmatig uitrollen) bekleden.
Met een vork wat gaatjes in de bodem prikken.
Randje van 2 - 3 cm. op laten staan.
Vulling erin, en daarna de saus er overheen.
Indien nodig voorzichtig mengen, zorg dat je de deegbodem niet beschadigt.
Oven voorverwarmen (200 °C) en quiche 10 minuten onderin bakken op 200 °C.
Daarna de temperatuur terug tot 180 °C en de quiche middenin de oven nog 30 minuten verder bakken.
Eten als bijgerecht, koud of warm, bij een buffet of in kleine puntjes bij de borrel.
Als hoofdgerecht met een verse salade kan natuurlijk ook.

Bron: PM3 Receptensite

Terug