Paddestoelenomelet uit de Périgord

voor 2 personen

  • 10 g gedroogd eekhoorntjesbrood (cèpes)
  • 200 g verse paddestoelen, tam of wild, schoongemaakt
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 3 eetl. eendenvet of boter
  • 4 eieren
    • persillade
  • 2 tenen knoflook
  • vuistvol peterselie

Week de droogzwammetjes een kwartier in wat warm water.
Knijp ze uit.
Bak ze met de verse paddestoelen en de knoflook even flink in het vet.
Roer de eieren los met zout & peper en een paar eetlepels weekvocht.
Doe in de pan.
Trek af en toe met een spatel gestold ei opzij en laat vloeibaar op de vrijgekomen plaats vloeien.
Draai dan het vuur lager en laat even doorgaren.
Helemaal stollen hoeft niet, moet niet.
Klap de omelet dubbel en eet.
Echte diehards strooien met een persillade van samen gehakte knoflook en peterselie.

Bron: Onno Kleyn

Terug