Oosterse kalfsvleesrolletjes

voor 16 stuks

  • 75 g gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
  • 1 dl sinaasappelsap
  • ½ theel. gemalen kaneel
  • 2 kalfsschnitzels à ± 125 g
  • 8 eetl. teriyakisaus (Kikkoman)
  • 50g taugé
  • blaadjes van 1 bosje koriander
  • 3 eetl. sesamzaad
  • 3 eetl. oiijfolie

(Moet een dag van tevoren): abrikozen mengen met sinaasappelsap en kaneel. Abrikozen 1 nacht laten weken.

(Kan een dag van tevoren): schnitzels iets dunner uitrollen, met teriyakisaus mengen en ± 30 minuten laten marineren.
Abrikozen laten uitlekken.
Taugé in vergiet leggen en kokend water erover schenken.
Schnitzels uit marinade nemen.
Koriander, abrikozen en taugé over vlees verdelen en
sesamzaad erover strooien.
Schnitzels vanaf brede kant oprollen en vaststeken met cocktailprikkers,
Rolletjes met marinade bestrijken en door sesamzaad rollen.
Rolletjes ongeveer 45 minuten in koelkast laten opstijven.
Olie verhitten en rolletjes op hoog vuur rondom in ongeveer 5 minuten lichtbruin bakken.
Vuur temperen en vlees met deksel schuin op pan in ongeveer 30 minuten gaar laten worden, af en toe keren.
Rolletjes laten afkoelen, in folie verpakken en tot gebruik koel bewaren.

Opmerking
Extra nodig cocktailprikkers.

Serveren: rolletjes op kamer- temperatuur laten komen en in plakjes van ± 1 cm snijden.

Bron: Bert Allers
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug