Omelet met pronkbonen

Omelet met pronkbonen

  • 6 eieren
  • 1 ui, gesnipperd
  • arachideolie
  • 1 à 4 2 tenen knoflook, geperst
  • pronkbonen, gekookt, uitgelekt en afgekoeld
  • 1 eetl. gerookt paprikapoeder
  • beetje harissa
  • peper uit de molen
  • mild pittige salsa van tomaten

Zet de bonen een nacht in het water om te weken.
Kook ze de volgende ochtend, met een uurtje zijn ze wel gaar.
Dan afgieten, evt. onder koud water wat terugkoelen en uit laten lekken.
Neem een ruime koekenpan, verwarm daarin wat olie op middelhoog vuur en fruit de gesnipperde ui glazig.
Haal de ui eruit en laat even afkoelen.
In een ruime kom de zes eieren breken en de geperste knoflook erbij doen.
Draai er flink wat met de pepermolen boven.
Klop goed los.
Doe dan de bonen erbij en roer het gerookt paprikapoeder erdoor.
Roer ook de afgekoelde ui erdoor en een beetje harissa voor pit.
Ondertussen de koekenpan weer een scheutje olie gedaan en op temperatuur gebracht.
Het beste kan je de ei-met-bonen in de pan lepelen, zodat de bonen goed verdeeld zijn.
Bak een tijdje op niet te hoog vuur.
En indien mogelijk even onder de grill of in een hete oven zetten, zodat de bovenkant ook mooi bruint.
Serveer met een lekkere lik salsa.

Opmerkingen
Dit hoeft natuurlijk niet met pronkbonen, elke boon kan me dunkt.
En ook uit blik (als het maar BIO is).
Je kan er ook wat sla bij doen, in de winter is dat wat lastig maar een witlo(o)fsla past goed.

Bron: MergenMetz

Terug