Gevulde omelet met rode peper, tomaat en wortel

  • 6 eieren
  • 3 sjalotjes
  • zout
  • 4 eetl. olijfolie
  • 250 g wortel
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 prei
  • 2 tomaten
  • 12 eetl. tomatenketchup

Snipper de sjalotjes en knoflook.
Snij de wortels in dunne plakjes.
Verwijder de zaadjes van de peper en snij in dunne ringetjes.
Snij de prei in dunne ringen.
Snij de tomaten in stukjes.
Klop de eieren met 2 eetlepels water, sjalotjes en zout los.
Verhit een halve eetlepel olijfolie in een pan en bak met een kwart eimengsel een omeletje.
Bak zo nog eens 3 omeletjes en hou ze warm.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de wortels met knoflook 8 minuten.
Voeg de prei toe en bak ze 5 minuten mee.
Neem de pan van het vuur en voeg de tomaten toe.
Breng het mengsel op smaak met zout.
Verdeel de omeletten over 4 borden en schep het groentemengsel over de helft van de omelet.
Sla de omelet dubbel en serveer met de tomatenketchup.

Bron: Mijn receptenboek
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug