Notenburgers

Notenburgers

  • 1 (oude) volkoren boterham of 4 eetl. havermout
  • 40 g noten zonder zout
  • ½ bosuitje of sjalotje
  • 1 klein ei
  • 1 eetl. tahin zonder zout of pindakaas 100%
  • 500 g aardappelen
  • 1 à 2 courgettes
  • 1 eetl. olie
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 3 takjes peterselie
  • 3 takjes selderij
  • 10 cl halfvolle melk

Rooster de boterham krokant en maal hem grof.
Hak de noten klein.
Snijd het bosuitje klein.
Klop het ei los en roer er de tahin of pindakaas door.
Voeg het broodkruim, de ui en de noten toe.
Vorm er 2 schijven van en laat ze afgedekt in de koelkast een half uur opstijven.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 à 25 minuten gaar.
Was de courgettes en schaaf ze in dunne plakken.
Meng de olie erdoor.
Gril de plakken courgette in een grillpan gaar.
Bak de notenburgers in de hete margarine in ca. 6 minuten gaar en lichtbruin.
Was de kruiden en knip ze klein.
Breng de melk aan de kook.
Maak van de gare aardappelen met hete melk en de kruiden een puree.
Geef de aardappelpuree en de gegrilde courgette bij de notenburgers.

Bosui over?

Bron: Voedingscentrum

Terug