New York hamburger met pesto-mayonaise

New York hamburger met pesto-mayonaise

  • 500 g varkensgehakt
  • 25 g rucola
  • ½ theel. Worcestershiresaus
  • snufje zwarte peper, versgemalen
  • 50 g boter
  • 4 broodjes. bagels of hamburgerbroodjes
  • 1½ dl olijfmayonaise
  • 3 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 2 eetl. peterselie, verse, fijngehakt
  • snufje zout
  • 2 vleestomaten, in plakken
  • 1 eetl. pesto, groene

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Kneed in een kom gehakt, sjalot, peterselie, Worcestershiresaus, zout en peper goed door elkaar.
Vorm 4 hamburgers van het gehaktmengsel.
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak hierin de hamburgers in ca. 10 minuten rondom bruin.
Verwarm ondertussen in het midden van de oven de bagels ca. 5 minuten.
Roer in een kom de olijfmayonaise en pesto door elkaar.
Snijd de bagels open en besmeer deze licht met boter.
Verdeel de bagels over 4 borden.
Beleg elke bagel met rucola, een hamburger, tomaat en pestomayonaise.

Lekker met koolsalade en Franse frietjes.

Tip
Voor de picknick: laat de hamburgers eerst afkoelen en stel dan de broodjes samen. Verpak ze in een luchtdicht trommeltje of aluminiumfolie.

Bron: Vlees.nl

Terug