Nepnuggets

Nepnuggets

voor 2 personen

  • 250 g champignons
  • 4 eetl. bloem
  • 25 g cornflakes
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. knoflookpoeder
  • 2 eieren
  • peper & zout
  • saus naar keuze zonnebloemolie

Maak de champignons schoon.
Snijd grote stukken eventueel door midden.
Klop de eieren los en meng het bloem met een gewenste hoeveelheid paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout.
Wentel de champignons eerst door het ei en daarna door de bloem.
Tik het overtollige bloem van de champignons af.
Wentel de champignons met bloem nog een keer door het ei en daarna door de cornflakes.
Zorg dat de champignons volledig zijn bedekt, maar klop de overtollige flakes er weer van af.
Verhit de olie of de frituurpan en frituur de champignons in niet te grote hoeveelheden zo'n 6 minuten en geef ze na 3 minuten een tikje met een vork zodat ze omdraaien.
Frituur de champignons aan alle kanten gelijkmatig bruin.
Laat de champignons uitlekken op een stukje keukenpapier.
Serveer ze met barbecuesaus, knoflooksaus of mayonaise.

Bron: Verse oogst

Terug