Nacho's met een groene twist

Nacho's met een groene twist

  • 8 groene asperges
  • 1 jalapeño peper
  • 2 takjes koriander
  • 1 limoen
  • 1 bosui
  • 50 g geraspte kaas
  • 60 g kidneybonen
  • 1 avocado
  • 1 zak nacho's

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de asperges, droog ze af met een schone theedoek en snijd ze in kleinere stukken.
Verdeel de asperges over bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie tot ze mooi glanzen.
Bestrooi ze vervolgens met zeezout.
Prak de avocado met het sap van een halve limoen, 2 takjes fijngesneden koriander, een snuf peper en zout en zet dit vervolgens even apart.
Snijd de jalapeño in kleine stukjes en de bosui in dunne plakjes.
Schuif de asperges 10 minuten in de oven totdat de puntjes lichtbruin zijn verkleurd.
Was de kidneybonen en verdeel deze over een ovenschaal samen met de nacho's en daarover de geraspte kaas.
Voeg, als de geroosterde asperges klaar zijn deze toe en zet het geheel nog een paar minuten in de oven.
Tot de kaas gesmolten is.
Haal de schotel uit de oven en bestrooi met de jalapeño, bosui en wat peper.
Serveer met het avocadomengsel, guacamole, en eventueel wat partjes limoen.

Bron: Verse oogst

Terug