Muffins met Brugge Oud en gekookte ham

voor 20 stuks

  • 150 g Brugge Oud geraspt
  • 150 g Dixmuda boter
  • 300 g bloem
  • 1 eetl. bakpoeder
  • snuifje zout
  • 200 g gekookte ham in fijne reepjes gesneden
  • 1 kleine chilipeper ontpit en fijngesneden
  • 2 eieren
  • 25 cl melk

Doe de bloem in een kom en meng met het bakpoeder, zout, chilipeper, ham, Brugge Oud, eieren, melk en de gesmolten boter in deze volgorde tot u een glad mengsel heeft.
Vet de bakvormpjes in met boter en vul ¾ met het deeg.
Laat 20 à 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Werk af met een paar reepjes gekookte ham.

Bron: Kaasrecepten
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug