Muffins met Brugge Goud en gekarameliseerde ui

voor 20 stuks

  • 150 g Brugge Goud geraspt
  • 150 g Dixmuda boter
  • 50 g Dixmuda boter voor de uien
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 1 ui in stukjes gesneden
  • 1 theel. verse tijm
  • 320 g maizena
  • 150 g bloem
  • 4 eetl. suiker
  • 1 eetl. bakpoeder
  • 1 theel. peper
  • snuifje zout
  • 2 eieren
  • 2½ dl melk

Doe 50 g boter in een pan en smelt op een zacht vuurtje.
Als de boter warm genoeg is leg je de uienringen en stukjes in de pan en zet het vuur een beetje hoger.
Voeg 2 el suiker toe en laat de uien karameliseren.
Doe de bloem in een kom en meng met maizena.
Voeg het bakpoeder toe samen met peper en zout, eieren, melk, gesmolten boter, Brugge Goud en de gekarameliseerde stukjes ui en de tijm toe.
Roer tot u een glad mengsel heeft.
Vet de bakvormpjes in met boter en vul ¾ met het deeg.
Laat 25 à 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Werk af met de gekarameliseerde uienringen.

Bron: Kaasrecepten
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug