Muesli met yoghurt en fruit

Muesli met yoghurt en fruit

  • 400 g havervlokken
  • 20 g amandelnoten
  • 20 g walnoten
  • 20 g gemixte zaden (pompoenpitten, zonnebloempitten etc.)
  • 50 g rozijnen
  • 1 theel. kaneel
  • 6 eetl. honing
  • 1 dl appelsap
  • 4 kleine potjes natuuryoghurt
  • 1 appel
  • 1 peer
  • 1 banaan
  • 1 sinaasappel

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Neem een grote kom en giet er de havervlokken, de rozijnen, de zaden en de kaneel in.
Hak de walnoten en amandelnoten (niet te klein) en doe ze ook in de schaal.
Meng alles.
Giet de honing en de appelsap over de mengeling.
Meng alles met een lepel.
Leg een vel bakpapier op een ovenschaal en giet de mengeling hierop uit.
Strijk mooi open zodat het gelijk verdeeld is over de bakplaat.
Laat de muesli-mengeling 10 minuten bakken op 160 °C.
Haal de muesli er na 10 min even uit de oven en roer om.
Laat nu nog zo’n 20 minuten verder bakken.
Schil het fruit, snij in stukjes en vermeng tot fruitsla.
Verdeel deze verse fruitsla over 4 hoge glazen.
Giet daarover telkens een potje natuuryoghurt.
Werk het gerechtje af met een warme knapperige muesli.

Opmerking
Je kan variëren in het fruit dat je gebruikt.
Kies een stuk fruit van het seizoen, dat is altijd het lekkerst!

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug